15.04.2024
Śniadanie: Bułka z masłem, dżem wiśniowy, budyń na mleku z musem malinowym, herbata koperkowa
II. Banan, jabłka
Obiad: Karkówka duszona ze śliwką, kasza na sypko, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem i zielonym ogórkiem z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną
16.04.2024
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, karkówka pieczona (wyrób własny), papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, mix sałat, kakao, herbata hibiskus
II. Jabłko, gruszka
Obiad: Pulpety drobiowe z pieczarkami w sosie pomidorowym, makaron muszelka, sok 100% jabłko-jeżyna
Podwieczorek: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem
17.04.2024
Śniadanie: Chleb baltonowski z masłem, szynka gotowana, mozzarella, ogórek kiszony, roszponka, szczypiorek, rzodkiewka, herbata miętowa
II. Kiwi, jabłko, Actimel
Obiad: Udko z pieca z miodem i musztardą, kapusta czerwona na słodko kwaśno, ziemniaki, herbata miętowa
Podwieczorek: Rosół z makaronem nitki z lubczykiem i natką pietruszki
18.04.2024
Śniadanie: Chleb baltonowski, bułka zwykła z masłem, pasta z kurczaka z gotowanym selerem, ciecierzycą i prażonymi pestkami dyni, ser żółty, ogórek świeży, pomidor koktajlowy, roszponka, herbata rumiankowa
II. Flipsy kukurydziane, kostka czekolady
Obiad: Ryż na mleku z prażonymi jabłkami i cynamonem, sok 100%
Podwieczorek: Zupa gulaszowa z papryką i ziemniakami
19.04.2024
Śniadanie: Rogal z masłem, chleb wieloziarnisty, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, jajko gotowane, ogórek kiszony, herbata Lipton z cytryną
II. Serek Danio
Obiad: Kotlet rybny, bukiet warzyw na parze, frytki, herbata ziołowa
Podwieczorek: Bulion z kaszką manną i natką pietruszki
Między posiłkami podajemy wodę niegazowaną
Jadłospis może ulec zmianie
Alergeny: 1 5 7 9