Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
07.01.2025r. |
Chleb baltonowski, razowy z masłem, serek almette ,kiełbasa żywiecka, rukola, papryka czerwona, ogórek kiszony, herbata malinowa z cytryną. II Jabłko.
|
Makaron z sosem truskawkowo-jogurtowym, herbata koperkowa. | Zupa ogórkowa zabielana śmietaną. |
08.01.2025r. |
Chleb baltonowski i graham z masłem, pasta z jajek, szynka drobiowa, ogórek kiszony, szczypiorek , mix sałat, kiełki rzodkiewki, kakao, herbata. II Banan, jabłko. |
Udko z pieca w miodzie i musztardzie, ziemniaki tłuczone z masłem i jogurtem naturalnym, bukiet warzyw, kompot wieloowocowy. |
Zupa neapolitańska z koperkiem. |
09.01.2025r. |
Chleb baltonowski i wieloziarnisty z masłem ,ser żółty ,kiełbaska krakowska podsuszana, pomidor malinowy, herbata koperkowa. II Warzywa i owoce do chrupania (jabłko, gruszka, marchew, rzodkiew biała). |
Fasolka po bretońsku z mięsem, ziemniaki z koperkiem, sok jabłkowy.
|
Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną. |
10.01.2025r. |
Chleb baltonowski z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, roszponka, papryka czerwona, herbata melisa. II Chipsy jabłkowe, actimel. |
Kotlet rybny z jajkiem gotowanym, marchewką, ziemniaki tłuczone z masłem, surówka z kapusty kiszonej, soczek ze słomką. |
Bulion z kaszki manny na mięsie wieprzowym z natką pietruszki. |
Między posiłkami podajemy wodę niegazowaną.
Jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny ;1 5 7 9