Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
04.11.2024.
Bułka i rogal z masłem, miód, ser żółty, kaszka manna na mleku z jagodami, II Banan, jabłko. |
Schab gotowany w sosie z białych warzyw, ryż na sypko, fasolka szparagowa, kompot śliwkowy. | Rosół z makaronem, lubczykiem i natką pietruszki. |
05.11.2024.
Chleb wieloziarnisty z masłem, schab gotowany(wyrób własny) pasta II Jogurt naturalny |
Fasolka po bretońsku z mięsem, ziemniaki i koperkiem, sok 100% jabłko-malina | Zupa szczawiowa z ziemniakami zabielana śmietaną. |
06.11.2024.
Chleb baltonowski z masłem, serek almette, szynka drobiowa jajko gotowane, ogórek zielony, roszponka, pomidor malinowy, kakao, herbata koperkowa. II Jabłko, herbatniki. |
Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie z pieczarkami , kasza na sypko, surówka z białej kapusty z jabłkiem i marchewką, kompot wieloowocowy. | Zupa z soczewicy z ziemniakami i koperkiem. |
07.11.2024.
Chleb wiejski z masłem, kiełbaska krakowska, ser żółty, papryka czerwona, ogórek kiszony, sałata lodowa , herbata miętowa II Jabłko, actimel |
Kotlet pożarski, bukiet warzyw z wody, ziemniaki tłuczone z masłem i jogurtem naturalnym ,herbata koperkowa | Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną |
08.11.2024
Chleb baltonowski z masłem, pasta twarogowo-jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek zielony, pomidor malinowy, herbata z cytryną. II Rogal Marciński. |
Dorsz z pieca, surówka z ogórka kiszonego, papryki czerwonej, kukurydzy, ziemniaki puree, kompot wieloowocowy. | Zupa grochowa na mięsie z ziemniakami i majerankiem. |
Między posiłkami podajemy wodę niegazowaną.
Jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny;1 5 7 9